Tigra service indicator

Discussion in 'Tigra' started by D Robertson, Sep 30, 2006.

  1. D Robertson

    D Robertson Guest

    Hi

    I recently had my 2004 Tigra 1.4 serviced at KwikFit but the service
    indicator still comes on when I turn the ignition on. Is there a way of
    resetting this or does it have to be done by a Vauxhall dealer?

    Thanks, David
     
    D Robertson, Sep 30, 2006
    #1
    1. Advertisements

  2. D Robertson

    Bob Smith Guest

    My 03 Signum is reset by holding down the trip reset button thingy (in the
    speedo area) and turning the ignition on (I think it was 2 notches - not as
    far as starting the engine), and continuing to hold down the button for
    about 30 seconds. The display will then flash something (mine flashed
    31,000 and an oil can in orange) to tell you it worked.

    There is a bloke on ebay selling this info for a few quid, with another
    couple of quid postage! Expensive to send email where he comes from...

    Bob
     
    Bob Smith, Oct 1, 2006
    #2
    1. Advertisements

  3. D Robertson

    NTL News Guest

    Thanks for your reply

    I've just tried the method you mentioned but it doesn't seem to have worked.
    When I hold down the button and turn the ignintion on, the display shows
    InSP and five dashes underneath and the word InSP flashes so I'm guessing
    I'm going along the right lines. As soon as I release the button, the
    current mileage shows but when I turn off the ignition and turn it back on,
    I still get "InSP 0.0"...
     
    NTL News, Oct 1, 2006
    #3
  4. D Robertson

    Brim Guest

    As posted on the Honest John motoring website:

    Ignition Off
    Hold Trip Reset In
    Turn on Ignition
    Still Holding Trip Reset wait for three dashes
    Turn off Ignition
    Turn on Ignition

    Not tried it myself but I'm told this works.
     
    Brim, Oct 5, 2006
    #4
  5. D Robertson

    Bob Smith Guest

    I also remember one saying to also hold the brake pedal down, and/or have
    the side lights on... Sounding more like a playstation cheat now!

    Bob
     
    Bob Smith, Oct 5, 2006
    #5
  6. D Robertson

    Brim Guest

    I also remember one saying to also hold the brake pedal down, and/or
    have
    Perhaps David will tell us if it worked....................
     
    Brim, Oct 6, 2006
    #6
  7. D Robertson

    NTL News Guest

    Hi

    I tried that last night but still nothing. It was raining and dark so I
    might give another go tomorrow. I'll let you know how I get on. Amd if
    that doesn't work, I'll try the brake pedal/sidelight option.

    Cheers
     
    NTL News, Oct 6, 2006
    #7
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.